tiistai 26. helmikuuta 2013

Tuore kulttuurilautakunta kokoontui

Uusi kulttuurilautakunta kokoontui tänään ensimmäistä kertaa. Lautakunta uudistui melkoisesti, sillä edellisen lautakunnan jäsenistä lisäkseni jatkavat vain Teresia Volotinen ja Jani Tiainen. Demareiden toinen lautakunnan jäsen on Abdifitah Abdi ja varajäsenemme ovat Helena Sistonen ja Hannu Suntio.
Lautakunta kävi lähetekeskustelun kirjastoverkosta. Meillä espoolaisilla on kirjastojen suhteen käynyt hyvä onni. Päättäjät ovat olleet kirjastomyönteisiä ja kirjastotoimenjohtaja Jaana Tyrni on ennakkaluulottomasti lähtenyt kehittämään kirjastoja tämän päivän kysyntää vastaavaksi.
Sellon kirjasto on koko maan toiseksi vilkkain kirjasto ja Ison omenan kirjasto on viidennellä sijalla. Entresse saa pian alakertaansa musiikkikahvilan ja uskon, että uusi lautakunta ja valtuusto tekevät parhaansa, että Espoonlahden kirjasto ja kulttuuritilahanke saadaan etenemään. Lisäksi meillä on joukko pieniä lähikirjastoja, jotka täydentävät tarjontaa. Olin unohtaa Tapiolan kirjaston, jonka lisätilantarpeet ovat kytköksissä muuhun Tapiolan alueen myllerrykseen.
Suurten aluekirjastojen ohella tarvitsemme myös pieniä lähikirjastojamme. Viimekauden lautakunnan puheenjohtajan tehtävää hoitaessani sain kuulla monta tarinaa siitä, mikä on lähikirjaston rooli espoolaisille. Se on opiskelupaikka, etätyöpaikka, kotona lapsiaan hoitavan hengähdyshetki, hitaasti kävelevän vanhuksen päivittäinen lehdenlukupaikka, sairaseläkkeellä olevalle paikka, jossa voi nähdä muita ihmisiä, se on pikkukoululaisten iltapäivien turva, se on kavereiden tapaamispaikka, erilaisten yhdistysten kokoontumispaikka, se on syy lähteä illalla sohvalta pienelle happihyppelylle, se on ilo ja lääke moneen vaivaan. Mieleeni tulee vanha Rautakirjan mainos hieman muunnetussa muodossa:

 
 
Kirjasto - sellaisena kuin sinä haluat.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti